О сходимости разложений по собственным функциям задачи Штурма-Лиувилля - Арутюнян, Т.
Ապացուցվում է որ, որոշ եզրային պայմանների դեպքում, f բացարձակ անընդհատ ֆունկցիայի Ֆուրյեի շարքը, ըստ Շտուրմ-Լիուվիլի խնդրի սեփական ֆունկցիաների, հավասարաչափ զուգամիտում է f -ին, իսկ որոշ այլ եզրային պայմանների դեպքում f -ին ավելանում են որոշակի հաստատուններ: It is proved that the Fourier series of an absolutely continuous function f in eigenfunctions of the Sturm-Liouville problem in the case of certain boundary conditions converge uniformly to f , and in the case of some other boundary conditions there are some supplements.
Keywords: Математика