Ложь-необходимость или условность - Мкртчян, Н.
Այս հոդվածն արծարծում է սոցիալ-հոգեբանական հարմարվողականության խնդիրները, մասամբ ստի խնդիրը, որպես սոցիալական միջավայրին հարմարվելու միջոց: Հոդվածում տրվում է այն հարցի պատասխանը, թե ինչու տարբեր սոցիալական իրավիճակների համատեքստերում սուտը ամրագրվում է որպես կանոնակարգ, իսկ նրա առկայությունը` անհրաժեշտություն: In this article the problems of social and psychological adaptation of a person are considered. In particular we study a problem of lie as a mean of adaptation to the social environment often used by a person. In the article the answer to the question, why in different contexts of social situations lie is regularly fixed, and why it`s existence is necessary is given.
Keywords: Социальная психология