Тюнинг легковыx автомобилей и его перспектива - Бабаян, Р.; Хачатурян, Г.
Նյութում բերվում է թյունինգի առաջացման նախապայմանները զարգացման ուղիները տարբեր երկրներում և առանձնահատկությունները այդ երկրներում: Տրվում է թյունինգի հիմնական նպատակները վերաբերվող ինչպես թեթև, այնպես և սպորտային մեքենաներին: Բերվում է ինչպես ընթացային մասի, այնպես և տարբեր հանգույցների թյունինգ:Նշված է, որ թյունինգի ինչ հնարավորություններով կարելի է ավելացնել շարժիչի հզորությունը և պտտման մոմենտը: Հատուկ տեղ է զμաղեցրել ազոտի օքսիդի ներծծման պրոցեսը և ներծծող և արտանետող փականների տրամագծերի փոփոխմանը: Այս բոլորը հնարավոր է իրականացնել տեղսպասարկման կայաններում: The article presents a tuning emergence of precondition, development ways and characteristics of it`s different states. Here the main purposes of tuning concerning for light, as well as sport cars are given. a A tuning for current parts and various nodes are brought in. Brought in as part of the current, so various knots and tuning. It is mentioned what opportunities is possible to increase the power of engine rotation moments. A special role occupies a process of absorbing nitrogen, diameters of absorbent and emitted valves. This is all we can carry out in technical service park.
Keywords: Машиностроение