Об одной смешанной краевой задаче анизотропной двухслойной полосы-прямоугольника по геометрически нелинейной теории упругости - Саркисян, Н.
Աշխատանքում դիտարկվում է անիզոտրոպ երկշերտի լարվածային-դեֆորմացիոն վիճակի որոշման խնդիրը առաձգականության ոչ գծային տեսության հիման վրա: Ենթադրվում է, որ երկշերտի երկայնական կողմերից մեկի վրա տրված են լարումների, իսկ մյուսի վրա` լարման և տեղափոխության պայմաններ: Կառուցված է ներքին խնդրին համապատասխանող լուծումը: Միաշերտի համար դիտարկված է խնդրի մասնավոր լուծում: In the work is anizotrop two-layer stress-strain state problem solution on the base of theory of non-linear elasticity is observed. It is supposed that on one of the two-layer longitudinal sides are presented stress conditions, and on the other one displacement and stress conditions. It is formed to correspond to internal problem solution. For one-layer consider a particular solving of the problem․
Keywords: Механика