Երիտասարդների ժամանակակից անկանոն միգրացիոն գործընթացները ՀՀ-ի օրինակով - Քոչարյան, Ներսես (Լիմուշ հրատ.)
Գլոբալիզացման ժամանակաշրջանում միջազգային միգրացիոն գործընթացների ուսումնասիրությունը նշանակալի է ազգային և հատկապես փոքր, զարգացող երկրների միգրացիոն քաղաքականությունը մշակելու և դեմոգրաֆիական և այլ ռիսկերը կանխելու նպատակով: Հոդվածում հեղինակը վիճակագրական և սոցիոլոգիական հետազոտությունների երկրորդական վերլուծության մեթոդի կիրառությամբ կատարել է ուսումնասիրություն՝ ՀՀ-ի երիտասարդների ժամանակակից անկանոն միգրացիոն գործընթացների օրինակով: В эпоху глобализации изучение международных миграционных процессов имеет важное значение для разработки миграционной политики национальных и особенно малых, развивающихся стран для предотвращения демографических и других рисков. В статье автор методом вторичного анализа статистических и социологических исследований представил современные нерегулируемые миграционные процессы молодежи на примере РА. In the era of globalization, the study of international migration processes is important for the development of the migration policy of national and especially small, developing countries to prevent demographic and other risks. In the article, by the method of secondary analysis of statistical and sociological studies, the author presented
Keywords: Սոցիոլոգիա