Հայաստանի Հանրապետության ինքնիշխանությունը և վերպետական միջազգային կազմակերպություններին Հայաստանի Հանրապետության մասնակցության հիմնախնդիրները 2015 թվականի խմբագրությամբ ՀՀ Սահմանադրության համատեքստում - Աբրահամյան, Աբրահամ (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածում հեղինակը անդրադարձ է կատարել Հայաստանի Հանրապետության ինքնիշխանությանը և վերպետական միջազգային կազմակերպություններին Հայաստանի Հանրապետության մասնակցության հիմնախնդիրներին 2015 թվականի խմբագրությամբ ՀՀ Սահմանադրության համատեքստում: Սույն հոդվածի շրջանակում հեղինակը ուսումնասիրել է միջազգային կազմակերպությունների վերպետականության և պետության ինքնիշխանության հարաբերակցության հիմնախնդիրների վերաբերյալ տարբեր տեսակետներ և կարծիքներ: Այնուհետև, հեղինակը աշխատանքում ներկայացնում է Հայաստանի Հանրապետության ինքնիշխանության և Եվրասիական տնտեսական միության օրինակով միջազգային կազմակերպությունների վերպետականության հարաբերակցության հիմնախնդիրների հետազոտության արդյունքները: В данной статье автор представил вопросы суверенитета Республики Армения и участия Республики Армения в наднациональных международных организациях в контексте редакции Конституции Республики Армения 2015 года. В рамках данной статьи автор изучил различные взгляды и мнения относительно проблем соотношения наднациональности международных организаций и суверенитета государства. Затем автор представляет в работе результаты анализа проблем соотношения суверенитета Республики Армения и верховенства международных организаций на примере Евразийского экономического союза. In the following article, the author referred to the sovereignty of the Republic of Armenia and the problems of the Republic of Armenia's participation in supranational international organizations in the context of the 2015 edition of the Constitution of the Republic of Armenia. Within the framework of this article, the author has studied various views and opinions regarding the problems of the relationship between the supranationality of international organizations and the sovereignty of the state. Then, the author presents in the work the results of the analysis of the problems of the relationship between the sovereignty of the Republic of Armenia and the supranationality of international organizations on the example of the Eurasian Economic Union.
Keywords: Իրավունք