Արժեքային համակարգերի փոխակերպումները արդի հասարակությունում - Ջիջյան, Անահիտ (Լիմուշ հրատ.)
Արժեքները, արժեքային համակարգերը և կողմնորոշումները հանդես են գալիս որպես անձի, միջանձնային հարաբերությունների, սոցիալական ինստիտուտների ու հասարակության ձևավորման նշանակալի բաղադրիչ։ Ժամանակակից արժեհամակարգերի փոխակերպումների ուսումնասիրությունները հնարավորություն ու հեռանկար են ընձեռում սոցիալականացման նպատակային ծրագրեր մշակելու համար: Ценности, ценностные системы и ориентации выступают значимым компонентом формирования личности, межличностных отношений, социальных институтов и всего общества. Изучение трансформаций современных систем ценностей дает возможность разработать целевые программы социализации. Values, value systems and orientations act as a significant component of the formation of personality, interpersonal relations, social institutions and the whole society. Studies of transformations of contemporary value systems provide an opportunity to develop targeted socialization programs.
Keywords: Փիլիսոփայություն