Իրավական շփումը և իրավունքի սուբյեկտը. փոխհարաբերակցության հիմնախնդրի շուրջ - Այվազյան, Անահիտ (Եվրոպրինտ)
Սույն հոդվածում հեղինակը հանգամանորեն վերլուծության է ենթարկում իրավական շփում և իրավունքի սուբյեկտ եզրույթները, բացահայտում է դրանց բովանդակային առանձնահատկությունները և գտնում է, որ իրավունքի իսկական սուբյեկտը մարդն է, իսկ մյուսները՝ իրավաբանական անձինք՝ իրավական ֆիկցիաներ են: В данной статье автор обстоятельно анализирует термины правовое общение и субъект права, раскрывает их содержательные особенности и считает, что исходным и единственным подлинным субъектом права является человек. Все иные так называемые субъекты права-юридические лица-фикции. In this article, the author thoroughly analyzes the terms legal communication and the subject of law, reveals their substantive features and thinks that the original and true only subject of law is a person. All other socalled subjects of law are legal entities-fiction.
Keywords: Իրավունք