Конвергенция правовых систем как итог развития уголовного права XX в. и его перспектива в XXI в. - Сафарян, Гарник; Мкртчян, Айк (Եվրոպրինտ)
В данной научной статьи, на основании изучения материалов теории уголовного права, раскрываются особенности современных правовых систем и их конвергенция. В частности, выделяются особенности уголовного права и института необходимой обороны в романо-германской и англо саксонской правовых системах. This scientific article, based on the study of the materials of the theory of criminal law, reveals the features of modern legal systems and their convergence. In particular, the authors highlight the features of criminal law and the institution of necessary defense in the Romano-German and Anglo- Saxon legal systems. Սույն գիտական հոդվածում, քրեական իրավունքի տեսության նյութերի ուսումնասիրության հիման վրա, բացահայտվում են ժամանակակից իրավական համակարգերի առանձնահատկությունները և դրանց փոխակերպումը: Մասնավորապես, առանձնանում են ռոմանա- գերմանական և անգլոսաքսոնական իրավական համակարգերում քրեական իրավունքի, անհրաժեշտ պաշտպանության ինստիտուտի առանձնահատկությունները։
Keywords: Իրավունք