Քաղաքացիական հասարակության տեսական հիմքերի հարցի շուրջ - Սարգսյան, Փիրուզա (Եվրոպրինտ)
Հոդվածում ուսումնասիրվում են քաղաքացիական հասարակության մասին որոշ հիմնական հայեցակարգեր: Ակնհայտ է, որ ժամանակակից աշխարհում այս երևույթը ստացել է նոր կերպափոխումներ և գտնվում է դինակի զարգացման մեջ: Պետության և կառավարման համակարգերի կատարելագործմանը զուգահեռ, կատարելագործվում և ինստիտուցիոնալ նոր փուլ է անցնում քաղաքացիական հասարակությունը: Դա պարտադրում է սոցիոլոգիական գիտությանը, քաղաքագիտությունը, իրավագիտության, հոգեբանությանը անընդհատ ուշադրության կենտրոնում պահել այս երևույթը: В статье рассматриваются некоторые из основных концепций гражданского общества. Очевидно, что в современном мире это явление претерпело новые преобразования и находится в динамичном развитии. Наряду с совершенствованием системы государства и управления гражданское общество переживает новый и усовершенствованный институциональный этап. Это обязывает социологию, политологию, юриспруденцию, психологию держать это явление в фокусе. The article discusses some of the basic concepts of civil society. Obviously, in the modern world this phenomenon has undergone new transformations and is in dynamic development. Along with the improvement of the state system and governance, civil society is undergoing a new and improved institutional stage. This obliges sociology, political science, jurisprudence, psychology to keep this phenomenon in focus
Keywords: Քաղաքագիտություն