Աշտարակահովացուցիչներով տեխնիկական ջրամատակարարման համակակարգի աշխատանքով պայմանավորված՝ էլեկտրակայանի հզորության սահմանափակման ալգորիթմի մշակումը - Մարուխյան, Ո. Զ.; Ադյան, Ա. Լ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ուսումնասիրվել է աշտարակահովացուցիչներով տեխնիկական ջրամատակարարման շրջապտուտային համակարգի աշխատանքով պայմանավորված ջերմային և ատոմային էներգաբլոկների տեղակայված հզորության սահմանափակումների հաշվարկման մեթոդիկան, որի հիման վրա համապատասխան ալգորիթմի մշակմամբ կառուցվել է հաշվարկային բլոկ-սխեման: Исследована методика расчета ограничений установленной мощности тепловых и атомных энергоблоков за счет работы системы циркуляции технического водоснабжения с градирнями, на основании чего построена расчетная блок-схема путем разработки соответствующего алгоритма. The method of calculating the limitations of the established capacity of thermal and nuclear power units due to the operation of the technical water supply circulation system with tower coolers is studied based on which the calculation block-diagram is built by developing the appropriate algorithm
Keywords: Էներգետիկա