Բազմաբաղադրիչ հանքաքարերից տարբեր տեսակի խտանյութեր ստանալու նպատակահարմարության հիմնավորումը - Հովհաննիսյան, Ա. Հ.; Բաղդասարյան, Ա. Թ.; Մամյան, Ս. Վ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Իրականացվել է հանքավայրի լեռնաերկրաբանական և լեռնատեխնիկական պայմանների, ինչպես նաև հանքաքարի վերամշակման տեխնոլոգիայի համառոտ վերլուծություն։ Տեխնիկատնտեսական հաշվարկներով հիմնավորվել են ցինկի և կապարի միջազգային նվազագույն գները, երբ նպատակահարմար կլինի ստանալ համանուն մետաղների խտանյութեր։ Проведен краткий анализ горно-геологических и горно-технических условий месторождения, а также технологии переработки руды. Технико-экономическими расчетами обоснованы минимальные международные цены на цинк и свинец и целесообразность производства концентратов одноименных металлов. A brief analysis of the mining-geological and mining-technical conditions of the deposit, as well as the technology of ore processing, is carried out. Feasibility studies substantiate the minimum international prices for zinc and lead, and it is advisable to produce concentrates of the same metals․
Keywords: Ընդերքօգտագործման տեխնոլոգիաներ