Разработка технологии гидрометаллургической доводки молибденитовых концентратов с получением качественного концентрата для производства ферромолибдена - Овсепян, А. О.; Арутюнян, С. А.; Сафарян, Т. Н.; Акопян, А. Р. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
На основании научно-экспериментальных исследований разработана технология гидрометаллургической доводки молибденитовых концентратов для производства ферромолибдена, которая включает следующие операции: очистка молибденитовых концентратов от флотомасла метасиликатом натрия; промывка концентрата 5...7% азотной кислотой, которая образует растворимые соли натрия, кальция, магния, меди, цинка и мышьяка; получение молибдата кальция из промывных растворов. Կատարված գիտափորձնական հետազոտությունների արդյունքում մշակվել է մոլիբդենիտային խտանյութերի հիդրոմետալուրգիական վերջնազտման տեխնոլոգիա ֆերոմոլիբդենի արտադրության համար, որը ներառում է հետևյալ գործընթացները. մոլիբդենիտային խտանյութերի մաքրումը ֆլոտաազդակներից նատրիումի մետասիլիկատով, խտանյութի լվացումը 5…7% -անոց ազոտական թթվով, որն առաջացնում է լուծվող նատրիումի, կալիումի, կալցիումի, մագնեզիումի, պղնձի, ցինկի և արսենի աղեր, լվացման լուծույթներից ստացվում է կալցիումի մոլիբդատ։ On the basis of scientific and experimental studies, a technology for hydrometallurgical final separation of molybdenite concentrates for the production of ferromolybdenum has been developed, which involves the following operations: purification of molybdenite concentrates from flotation oil with sodium metasilicate, washing of the concentrate with 5…7% nitric acid, which forms soluble salts of sodium, calcium, magnesium, copper, zinc and arsenic and obtaining calcium molybdate from washing solutions.
Keywords: Металлургия