Некоторые аспекты экзистенциальной социологии Э. Тириакьяна - Джиджян, Анаит (Եվրոպրինտ)
Труд Эдварда Тириакьяна “Экзистенциализм и социологизм” несомненно полезен как источник идей, позволяющих углубить наше понимание важных аспектов социологического учения Дюркгейма, возможных социологических выходов экзистенциальной философии, проблематики обеспечения глобальной стабильности общества, регулирования неизбежно возникающих социальных конфликтов и места в них социально-политических революций. Էդվարդ Տիրիակյանի «Էկզիստենցիալիզմը և սոցիոլոգիզմը» աշխատանքը, անկասկած, օգտակար է, որպես գաղափարների աղբյուր, որը կխորացնի Դուրկգեյմի սոցիոլոգիական ուսմունքների կարևոր ասպեկտները էքզիստենցիալ փիլիսոփայության հնարավոր սոցիոլոգիական ելքերով, հասարակության գլոբալ կայունության ապահովման, բացահայտելով դրանցում անխուսափելի սոցիալական բախումների և հասարակական-քաղաքական հեղափոխությունների տեղակայման կարևորությունը: The work of Edward Tiriakyan “Existentialism and Sociologism” is undoubtedly useful as a source of ideas that will deepen our understanding of important aspects of the sociological teachings of Durkheim with possible sociological outputs of existential philosophy, the problems of ensuring global stability of society, regulating the inevitable social conflicts and the place of social and political revolutions in them.
Keywords: Социология