Հայ երիտասարդության կողմնորոշումն ԵԱՏՄ ինտեգրացիոն գործընթացներում - Պողոսյան, Ռիմմա (Եվրոպրինտ)
Անցած մի քանի տարիների ընթացքում հստակ երևում է Հայաս- տանի պատմական և քաղաքական ասպարեզում երիտասար-դության նոր սերնդի հայտնվելը: Սա հենց այն երիտասարդ սերունդն է, որը ծնվել և մեծացել է անկախ Հայաստանում Խորհրդային Միության փլուզումից հետո: Այսօր երկրում տիրող հասարակական-քաղաքական իրավիճակը մեծապես որոշվում է հենց այս սերնդի երիտասարդների կողմից, որոնք ցույց են տալիս բավականին առաջադեմ սոցիալական ակտիվություն, քաղաքական նպատակներ են դնում ժամանակակից հայ հասարակության արդիականացման և վերակառուցման համար, միևնույն ժամանակ լայնորեն օգտագործելով ամենաարդիական հաղորդակցական տեսակները ու ինտերնետային տեխնոլոգիաները: За последние несколько лет совершенно явно проглядывается появление на исторической и политической арене Армении нового поколения молодых людей. Это именно то молодое поколение, которое родилось и выросло в независимой Армении после распада Советского Сoюза. Сегодня социально-политическую ситуацию в стране во многом определяет именно это поколение молодых людей, которое проявляет достаточно продвинутую социальную активность, ставит перед собой политические цели модернизации и переустройства современного армянского общества и при этом широко использует самые современные коммуникационные каналы и интернет-технологии. В этом смысле отношение молодого поколения армян к геополитическим интеграционным центрам, в частности к евразийской экономической интеграции, во многом будет определять будущую эффективность и жизнеспособность подобной интеграции. Over the past few years, the emergence of a new generation of young people in the historical and political arena of Armenia is clearly visible. This is exactly the younger generation that was born and raised in independent Armenia after the collapse of the Soviet Union. Today the socio-political situation in the country is largely determined by this generation of young people, who are showing the enough advanced social activity, has set itself the political goals of modernization and reorganization of current Armenian society and at the same time makes intensive use of the most modern communication channels and Internet technologies. In this sense, the attitude of the young Armenian generation to the geopolitical integration centers, in particular to the Eurasian economic integration, will largely determine the future efficiency and viability of such integration.
Keywords: Սոցիոլոգիա