Экстраполяция как метод научного предвидени - Ширинян, Левон (Եվրոպրինտ)
Статья направлена на изучение и анализ экстраполяции как одного из важнейших методов научного прогнозирования эпистемологических обоснований и логических структур, которые проявляются в различных областях науки, в том числе в политической науке. Работа отличается новизной по целому ряду обсуждаемых вопросов и предлагаемых решений. Հոդվածում հիմնավոր կերպով դիտվում և քննվում են էքստրապոլյացիայի որպես գիտական կանխատեսման կարևորագույն մեթոդներից մեկի իմացաբանական հիմնավորումների և տրամաբանական կառուցվածքի հիմնախնդիրները, որոնք դրսևորվում են գիտության տարբեր ոլորտներում, այդ թվում նաև քաղաքական գիտությունների: Աշխատանքն առանձնանում է քննվող հարցերի մի շարք հարցադրումների նորարարությամբ, առաջարկվող լուծումների տարբերակումներով: The article is aimed to study and to analyze the extrapolation as one of the most important methods of scientific forecasting of epistemological substantiations and logical structures that manifest themselves in various fields of science, including political science. The work is distinguished by novelty on a number of issues under discussion and proposed solutions.
Keywords: Философия