Սինքրոազդանշանային ծառի լավարկմամբ փոխազդեցությունների հետևանքների կրճատումը ինտեգրալ սխեմաներում - Աբգարյան, Գ. Ա.; Գալստյան, Ա. Ա.; Հարությունյան, Գ. Ա. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ինտեգրալ սխեմաների վերջին տարիներին զարգացմանը զուգընթաց դրանցում լարերի միջև փոխազդեցությունների դերը հնարավոր չէ հաշվի չառնել, քանի որ դրանք հանգեցնում են սխեմայի գործառական սխալների։ Մշակվել է մեթոդ, որը թույլ է տալիս հաշվի առնել փոխազդեցությունների հետևանքները թվային ինտեգրալ սխեմաներում սինքրոազդանշանային ծառի կառուցման ընթացքում։ Կատարվել են հիշասարքերի թեստավորման համակարգերում փոխազդեցությունների երևույթի հետազոտություն և նվազեցում՝ թեստավորման համակարգում սինքրոազդանշանային ծառի լավարկմամբ։ Наряду с развитием интегральных схем (ИС) в последние годы невозможно игнорировать роль взаимодействия в проводах, поскольку это приводит к ошибкам в работе ИС. Разработан метод, позволяющий учитывать эффекты взаимодействия при построении дерева синхросигналов. Проведены исследования снижения последствий взаимодействия в системах тестирования памяти за счет совершенствования дерева синхросигналов. With the development of integrated circuits in recent years, the role of interconnections between wires in them cannot be ignored, because it leads to functional errors of the circuit. A method has been developed that allows to take into account the effects of interconnections during the clock tree synthesis. The interconnection phenomena in memory testing systems are examined and reduced by enhancing the testing system's clock tree.
Keywords: Միկրոէլեկտրոնիկա