Ibis Model Output Impedance Correction Approach Using CCCS - Vardanyan, H. V. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
With the CMOS technology size scaling aggressively and the transmitter (TX) output resistance becoming smaller and smaller, it becomes necessary to have a good impedance correlation between TX and receiver (RX). The mismatch between the impedances can cause a noise and a response which will dramatically decrease the efficiency of the circuit. Nowadays, those mismatches are being tested using IBIS (Input/output Buffer Information Specification) models owing to low cost and testing speed. A method is proposed to use a current-controlled current source (CCCS) which will decrease the mismatch and make it less than 1%. The proposed method can be implemented for all types of TX drivers and IBIS models. ԿՄՈԿ տեխնոլոգիաների չափերը, ագրեսիվորեն մասշտաբավորման և հաղորդչի ելքային դիմադրության փոքրացման պատճառով, պահանջում են ունենալ դիմադրությունների լավ համապատասխանեցում հաղորդիչ և ընդունիչ հանգույցների միջև։ Դիմադրությունների տարբերությունը կարող է դառնալ աղմուկի և ազդանշանի վերադարձի պատճառ, որը չափազանց կփոքրացնի շղթայի արդյունավետությունը։ Ներկայումս այդ տարբերությունները թեստավորվում են՝ օգտագործելով ՄԿԻՍ (մուտք/ելք կրկնիչի ինֆորմացիայի սպեցիֆիկացիա) մոդելներ, որի պատճառները գինը և թեստավորման արագությունն են։ Առաջարկվում է հոսանքով կառավարվող հոսանքի աղբյուրի (ՀԿՀԱ) օգտագործման մեթոդ, որը կնվազեցնի վերոհիշյալ անհամապատասխանությունը և այն կդարձնի 1%-ից պակաս: Առաջարկվող մեթոդը կարող է օգտագործվել յուրաքանչյուր տեսակի հաղորդիչ հանգույցների և ՄԿԻՍ մոդելների դեպքում։ Поскольку размер КМОП технологии агрессивно уменьшается, а выходное сопротивление передатчика (TX) становится все меньше и меньше, возникает необходимость иметь хорошую корреляцию импеданса между TX и приемником (RX). Несоответствие между импедансами может вызвать шум и реакцию, которые резко снижают эффективность схемы. В настоящее время эти несоответствия проверяются с использованием моделей СИБВ (спецификация информации о буфере ввода/вывода) из-за низкой стоимости и скорости тестирования. Предлагается метод использования источника тока с регулируемым током (ИТРТ), который позволяет уменьшить рассогласование и сделать его менее 1%. Предлагаемый метод может быть реализован для всех типов драйверов TX и моделей СИБВ.
Keywords: Microelectronics