The Eye Opening Improvement Method for a High Speed Current Mode Logic Driver - Grigoryan, H. T. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
A bandwidth improvement method of current mode logic (CML) drivers, of the integral circuit type specifically designed for high-speed serial data transmission systems is presented. These drivers are characterized by their ability to operate at high frequencies and their ability to provide a high level of signal integrity, which is critical for achieving high data rates and low error rates in high-speed systems. The key advantages of CML drivers such as providing a high level of signal integrity, the circuit topologies, operating modes, and performance characteristics are discussed. Furthermore, the challenges and limitations of CML drivers, as well as the recent advances in the field that enables the use of CML drivers in high-speed systems are also discussed. A driver constructed by the proposed method operating at 112 Gbps in PAM4 modulation consumes 9 mW under 0.9 V supply. Դիտարկվում է հոսանքի ռեժիմով տանող հանգույցի (ՀՌՏՀ), որը ինտեգրալ սխեմայի տեսակ է, հատուկ նախագծված արագընթաց հաջորդական տվյալների փոխանցման համակարգերի համար թողունակության բարելավման մեթոդ: Տանող հանգույցները բնութագրվում են բարձր հաճախականություններով աշխատելու և ազդանշանի ամբողջական բարձր մակարդակ ապահովելու ունակությամբ, ինչը կարևոր է բարձր արագության համակարգերում տվյալների բարձր արագության և սխալի ցածր մակարդակի հասնելու համար: Քննարկվում են ՀՌՏՀ-ների հիմնական առավելությունները, ինչպիսիք են ազդանշանի ամբողջականության բարձր մակարդակի ապահովումը, սխեմայի տոպոլոգիաները, աշխատանքային ռեժիմները և կատարողական բնութագրերը: Վերլուծվում են նաև ՀՌՏՀ- ների նախագծման մարտահրավերներն ու սահմանափակումները, ինչպես նաև ոլորտի վերջին առաջընթացները, որոնք հնարավորություն են տալիս օգտագործել ՀՌՏՀ-ն բարձր արագությամբ համակարգերում: Առաջարկվող մեթոդով հաղորդիչը, որն աշխատում է 112 Գբիթ/վ արագությամբ ՊԱՄ4 մոդուլյացիայի դեպքում, սպառում է 9 մՎտ 0,9 Վ լարման տակ: Представлен метод улучшения пропускной способности драйверов с логикой тока (ДЛТ) типа интегральной схемы, специально разработанной для высокоскоростных систем последовательной передачи данных. Эти драйверы характеризуются способностью работать на высоких частотах и обеспечивать высокий уровень целостности сигнала, что имеет решающее значение для достижения высоких скоростей передачи данных и низкого уровня ошибок в высокоскоростных системах. Обсуждаются ключевые преимущества драйверов ДЛТ, такие как обеспечение высокого уровня целостности сигнала, топология схемы, режимы работы и рабочие характеристики. Кроме того, рассматриваются проблемы и ограничения драйверов ДЛТ, а также последние достижения в области, которые позволяют использовать драйверы ДЛТ в высокоскоростных системах. Построенный предложенным методом передатчик, работающий на скорости 112 Гбит/с в модуляции ПАМ4, потребляет 9 мВт при напряжении питания 0,9 В.
Keywords: Microelectronics