Оптимизация структуры капитальных вложений—важный фактор интенсификации производства - Владимир Айрапетян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Տնտեսագիտության մեջ տարբերում են ներդրված կապիտալի վերարտադրողական, տեխնոլոգիական, ճյուղային և տերիտորիալ կառուցվածքներ։ Կապիտալ ներդրումների օպտիմալ կառուցվածքը մշտակայուն չէ ո՛չ ժամանակի մեջ, ո՛չ էլ ճյուղերի ու ռեգիոնների համար։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory