Իմուն համակարգը և նրա գենետիկական արատները - Թորոսյան, Ա.
Մարդկանց վրա ողջ կյանքի ընթացքում ազդում են տարբեր բնույթի և տարբեր զուգակցումներով գրգռիչներ, ուստի օրգանիզմում մշտապես ընթանում են հարմարողական ռեակցիաներ, որոնք բարձրացնում են իմունային համակարգի ակտիվությունը: Ուրեմն անհրաժեշտ է կազդուրել օրգանիզմը, կանխարգելել տարբեր հիվանդությունների առաջացումը և զարգացումը։ На людей на протяжении всей жизни влияют раздражители разной природы и разных сочетаний, поэтому в организме постоянно протекают адаптационные реакции, которые повышают активность иммунной системы. Значит, необходимо оздоровить организм, предотвратить возникновение и развитие различных болезней. Stimuli of different nature and different combinations affect people throughout their lives, that`s why adaptive responses permanently proceed in the organism what increases the activity of the immune system. Therefore, it is necessary to sanitate the organism, to prevent the start and the development of different diseases.
Keywords: Գենետիկա