Суммарное соединение фенолов и флавонидов в лекарственных растениях произрастающих в Армении и Беларуси - Шутова, А.; Айрапетян, С.; Варданян, Л.; Варданян, Р.; Агабеков, В.
Ուսումնասիրվել են Հայաստանի Գորիսի տարածաշրջանում և Բելառուսի Կենտրոնական բուսաբանական այգում աճող դեղաբույսերի էթանոլային էքստրակցիան: Որոշվել է էքստրակցիայի աստիճանը, էքստրակտում պարունակվող ֆենոլների և ֆլավոնոիդների քանակական պարունակությունը: Ցույց է տրված, որ համեմատաμար մեծ քանակությամμ հակաօքսիդիչ նյութեր (ֆենոլներ ու ֆլավոնոիդներ) պարունակվում են Հայաստանի հանրապետության Գորիսի տարածաշրջանում աճող ազնվամորու տերևներում: The ethanolic extraction of medical herbs growing in Goris region of Armenia and in the Central Botanic Garden of Belarus was investigated. The level of extraction was determined as well as a quantiative analysis of phenols and flavonoids was carried out. It was demonstrated that a relatively large amount of antioxidants (e.g. phenols and flavonoids) is contained in leaves of strawberry growing in Goris region of Armenia.
Keywords: Химия