Եթերայուղերի ստացումը Արցախում աճող սոճի սովորականից - Ավետիսյան, Ա.; Սարուխանյան, Ն.
Ներկա աշխատանքում հետազոտվել են Արցախի տարածքում աճող սոճի սովորականի (Pinus silvestris L.) թարմ ասեղնատերևներից ու խեժից ստացվող եթերայուղերի քանակական պարունակությունները և որոշ որակական ցուցանիշներ: Բացահայտվել է, որ սոճի սովորականը կարող է հումք հանդիսանալ արժեքավոր եթերայուղերի ստացման համար: В данной работе были исследованы количественные содержания и некоторые качественные показатели эфирных масел полученные из свежей хвои и живицы сосны обыкновенной (Pinus silvestris L.), произрастающей на территории Арцаха. Полученные результаты свидетельствуют о том, что сосна обыкновенная может служить хорошим сырьем для получения эфирного масла, скипидара, а так же канифоля. In this study there quantitative content and some quality parameters of essential oils obtained from fresh pine needles and pine resin(Pinus silvestris L.), growing in Artsakh were investigated. It was found that pine is a good raw material for production of essential oil of turpentine, as well as rosin.
Keywords: Քիմիա