О "движении "нулей собственных функций задачи Штурма-Лиувилля - Арутюнян, Т.; Пахлеванян, А.; Ашрафян, Ю.
We study the dependence of the zeros of eigenfunctions of Sturm-Liouville problem on the parameters that define the boundary conditions. As a corollary, we obtain Sturm oscillation theorem, that the n -th eigenfunction has n zeros. Աշխատանքում ուսումնասիրվում է Շտուրմ-Լիուվիլի խնդրի սեփական ֆունկցիաների զրոների կախվածությունը եզրային պայմանները որոշող պարամետրերից: Որպես հետևանք ստացվում է Շտուրմի օսցիլյացիայի թեորեմն այն մասին, որ n -րդ սեփական ֆունկցիան ունի n հատ զրո:
Keywords: Математика