Forms of Marriage and Mourning among Caucasian Albanians in the Middle Ages - Alessandro Orengo (Մատենադարան)
Աղվանից արքա Վաչագանի օրոք, ամենայն հավանականությամբ 484 և 488 թվականների միջև, Աղվենում գումարվել է մեծ եկեղեցական ժողով (ավանդական թվականը 488-ն է): Հոդվածի նպատակն է այդ առիթով ընդունված որոշ կանոնների քննարկումը, մասնավորապես՝ ամուսնության և թաղման ծեսերին վերաբերող կանոնների, և դրանց համեմատությունը Շահապիվանի ժողովում 444 թ. Հայոց եկեղեցու ընդունածների հետ: Во время царствования Вачагана, царя Албании, по всей вероятности, между 484 и 488 годами (традиционная дата – 488 г.) в Алуэне был созван великий собор. Целью статьи является обсуждение канонов, относящихся к браку и погребальным обрядам, и сопоставление их с принятыми Армянской церковью на Шаапиванском соборе в 444 году.
Keywords: Rituals; Marriage