О понятии «компетенция органа государства» - Фрунзе Харатян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Պետական մարմնի իրավասությունը կարելի է բնորոշել որպես նրա ֆունկցիաների իրավաբանական արտահայտության ձևերի համակցություն։ Դա նշանակում է, որ իրավասությունը որպես որոշակի իրավական կառուցվածք,բաղկացած է երեք տարրերից՝ տնօրինման առարկաներ, պետական մարմնի տեսակ և լիազորություններ։
Keywords: Law