Целевой аспект в управлении развитием систем расселения и поселений - Вазген Адонц (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Տարաբնակեցման համակարգերի և բնակավայրերի սոցիալ-տնտեսական զարգացման կոմպլեքսային ծրագրերն ու պլանները մշակելիս կարևոր նշանակություն ունի նպատակադրումը։ Հիմնավորված նպատակադրման համար անհրաժեշտ է հաշվի առնել յուրաքանչյուր բնակավայրի կառուցվածքը, ֆունկցիան ու պատմությունը, ինչպես նաև ունակությունների, հնարավորությունների և իրացման նպատակային տարածքները։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory