Эффективное использование ресурсов и социалистическое соревнование - Рудольф Гаврилов; Юрий Суварян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սոցիալիստական մրցությունը նյութական ռեսուրսների տնտեսման համար արտադրության արդյունավետության բարձրացման գործոն է։ Նյութական ռեսուրսների տնտեսման ռեժիմը ներառում է դրանց ծախսման պլանավորումը, նյութերի տնտեսապես նպատակահարմար փոխադարձ փոխարինելիությունը, խնայողաբար օգտագործումը, անօգտակար աշխատանքի վերացումը։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory