Деятельность большевиков в Кафанском Совете рабочих депутатов (март—июль 1917 г.) - Александр Маркарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստանում սովետական իշխանության համար մղած հեղափոխական պայքարում առանձնահատուկ տեղ է գրավում Ղափանի բանվորների սովետը։ Բոլշևիկների նախաձեռնությամբ 1917 թ. մարտին այստեղ ստեղծվում է բանվորների դեպուտատների սովետ, որի նախագահ է ընտրվում բոլշևիկ Լ. Ղազարյանը։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science; JPP Political Parties