К расшифровке и интерпретации некоторых арабских надписей Армении (XV—XVI вв.) - Александр Хачатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հայաստանի մի շարք շրջանների հայկական ճարտարապետական և մեմորիալ հուշարձանների (XV—XVI դդ.) պատկերաքանդակների հետ Սյունյաց նահանգի Որոտն (Ուռուտ, Ուրուդ, Օրոտ) գյուղի օրորոցաձև և խոյաձև տապանաքարերի պատկերաքանդակների համեմատությունը ցույց է տալիս, որ Որոտն գյուղի հուշարձանների պատկերաքանդակները սխեմատիկ վերարտադրում և կրկնում են հայ վարպետների կերտած բազմապիսի թեմաները։
Keywords: History; Auxiliary Sciences of History; Medieval History; Inscriptions; Epigraphy; D History; N Fine Arts; NX Arts