Актуальные проблемы демографической политики в СССР - Владимир Ходжабекян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Զարգացած սոցիալիզմի պայմաններում փոխվում է ժողովրդագրական քաղաքականության էությունը, նրա դրսևորման առանձնահատկությունները և դերը։ Այն դառնում է երկրի սոցիալ-տնտեսական վերափոխումներին, էկոնոմիկայի ու կուլտուրայի զարգացմանն ուղղված պետական քաղաքականության բաղկացուցիչ մասը։
Keywords: H Social Sciences; Demography; Population; Vital Events; Economic Theory