Тигранакертская битва в новом освещении - Айк Акопян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Լուկուլլոսի՝ մ . թ . ա. 69 թ. հայկական արշավանքին նվիրված հարուստ գրականության մեջ ուշադրության կենտրոնում է եղել Տիգրանակերտի ճակատամարտը և նկատվել է , որ անտիկ հեղինակները չափազանցրել են հայկական բանակի և նրա կորուստների իրական թիվը։
Keywords: History; Ancient History; D History