Об аланско-арийских корреляциях - Гурген Акопов (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Արիական պրոբլեմը, թեև մեկուկես հարյուրամյակ է, ինչ գտնվում է մասնագետների ուշադրության կենտրոնում, սակայն դրական լուծում դեռևս չի ստացել։ Դրա պատճառներից մեկն այն է, որ իրանական արիզմը ուսումնասիրվել է մյուս հին ժողովուրդների մոտ եղած պատմականորեն համանման երևույթներից անկախ։
Keywords: History; Philology; Linguistics; Language and Literature; D History