ՀԿԿ գործունեությունը սփյուռքահայերի հայրենադարձության կազմակերպման և նրանց սոցիալիստական շինարարության մեջ ներգրավելու ուղղությամբ (1946—1948) - Նորիկ Սարգսյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
В 1946-1948 гг. Коммунистическая партия Армении и правительство республики провели большую работу по приему и размещению репатриантов. В 1946—1948 гг. в Советскую Армению репатриировало из зарубежных стран приблизительно 90 тыс. армян.
Keywords: History; D History; AD Armenian Diaspora; J Political Science; JPP Political Parties