Еще раз к вопросу об авторстве Мальком-хана - Арам Будагян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
«Չորս պիես» գրքի առաջաբանի հեղինակ Մ. Բ. Մոումանին, շարունակելով ժխտել Մալքոմ խանի հեղինակային իրավունքը, ընդգծում է, որ նրան վերագրվող պիեսները իբր թե գրել է ոմն Միրզա Աղա Թաբրիզին։ Իրականում, գրքի չորս պիեսներից երեքը անտարակույս պատկանում են Մալքոմ խանի գրչին։ Փաստերը բացառում են այսպես կոչված «նոր գիտական» այդ «հայտնագործումը»։ Քաջ հայտնի է նաև, որ Մալքոմ խանը շատ հաճախ հանդես է եկել «Միրզա Աղա» կեղծանվամբ։
Keywords: Literature; Language and Literature