Армения и Сирия — центры стеклоделия (производственные общности) - Жорес Хачатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Արտաշատի պեղումները նոր փուլ հանդիսացան Հին Հայաստանի ապակու և ապակեգործության ուսումնասիրության համար։ Այնտեղից հայտնաբերվեցին ոչ միայն օծանելիքի անոթների, այլև կենցաղային ապակու նմուշներ, որոնք ընդարձակեցին մեր պատկերացումները նաև ժամանակագրական առումով (մ. թ. ա. II — մ. թ. IV դ դ.)։
Keywords: History; D History; N Fine Arts; NKG Glass