Моделирование отклонений продолжительности строительства в горных условиях - Исраелян, Рудольф; Исраелян, Армен
Կատարված է լեռնային պայմանների բնակլիմայական գործոնների համակարգումը, որոշված է նրանց զարգացման օրինաչափությունը: Մշակված է մաթեմատիկական մոդել, որը թույլ է տալիս գնահատել լեռնային պայմանների ազդեցությունը շինարարության երկարատևության վրա: Շինարարության օբյեկտների կառուցման երկարատևության որոշման համար մշակված է նոմոգրամ, որը հաշվի է առնում նաև օբյեկտների հեռավորությունը արտադրական բազաներից: The article aims at presenting the systematization of natural – climatic factors in mountain conditions, revealing regularities in space and time. A mathematical model that allows to estimate the influence of mountain conditions on the period of constructing has been worked out. A nomogram to assess deviations of construction time depending on their remoteness from industrial bases has been developed. Выполнена систематизация природно-климатических факторов горных условий, выявлены законо-мерности их развития в пространстве и во времени. Разработана математическая модель, позволяющая оценить влияние факторов горных условий на продолжительность строительства. Разработана также номограмма для оценки отклонений сроков строительства объектов в зависимости от их отдаленности от производственных баз.
Keywords: Строительство