Нелинейное поглощение излучения с уровней в квантовых точках в состояния квантовой ямы - Алексанян, Армен
Ստացված են քվանտային փոսում գտնվող քվանտային կետերի համար բևեռացման և կլանման գործակցի արտահայտությունները՝ հագեցման էֆեկտի հաշվառումով: Մի քանի սահմանային դեպքերի հետազոտումը ցույց են տվել, որ ա) կլանման գործակցի վերջավոր արժեքը պայմանավորված է նրանով, որ ենթագոտու եզրում վիճակների խտությունը տարբերվում է զրոյից, բ) ճառագայթման կլանումը տեղի է ունենում նաև, երբ ճառագայթման հաճախությունը փոքր է արգելված գոտու արժեքից՝ կլանման եզրի լայնացման պատճառով, գ) միջզոնային անցումների հաճախությունը պետք է փոքր լինի ներենթագոտային ռելաքսացիայի հաճախությունից: Expressions for the polarization and absorption coefficient of quantum dots in quantum well are obtained taking into account the saturation effect. Some limiting cases in particular show that a)the final value of the coefficient of absorption of the edge of the subzone is determined by a nonzero density of the states; b)the absorption of radiation also occurs at frequencies below the edge of the subzone due to the broadening of the absorption edge; c) the frequency of the interband transitions must be less than the frequency of intrasubband relaxation. Получены выражения для поляризации и коэффициента поглощения квантовых точек в квантовой яме с учѐтом эффекта насыщения. Иследования некоторых предельных случаев в частности показаны, что а) конечная величина коэффициенты поглощения на краю подзоны обусловлена с отличным от нуля плотностью состояний, б) поглощение излучения происходит и при частотах ниже края подзоны, вследствии расширения края поглощения, в) частота межзонных переходов должна быть меньше частоты внутриподзонной релаксации.
Keywords: Физика