Կառուցվածքային թիվը որպես գրաֆի հանրահաշվական մոդել - Հարությունյան, Անուշ
Աշխատանքում բերվում են կառուցվածքային թվի սահմանումը, հանրահաշիվը և ածանցման կանոնները: Յուրաքանչյուր գրաֆի (երկվային գրաֆի) փոխմիարժեք կերպով համապատասխանության մեջ է դրվում մեկ կառուցվածքային (լրացուցիչ կառուցվածքային) թիվ: Կապակցված գրաֆի կառուցվածքային թվի սյունակները փոխմիարժեք կերպով արտապատկերում են գրաֆի ծառ-ենթագրաֆները: Կապակցված գրաֆի լրացուցիչ կառուցվածքային թվի սյունակները փոխմիարժեք կերպով արտապատկերում են գրաֆի լրացում ենթագրաֆ ները: Բերվում են կառուցվածքային թվի և նրա ածանցյալների երկրաչափական մեկնաբանությունները: The work resumes the definition of structural numbers, their algebra and rules of differentiation. Every graph (dual graph) is bijectively correlated with one structural number (supplementary structural). The columns of the structural number of the connected graph are bijectively tree-subgraphs, the columns of the supplementary structural number of the connected graph are bijectively additional subgraphs. Geometric interpretations of structural numbers and their derivatives are presented.
Keywords: Ինֆորմատիկա