Ժամանակակից տեղեկատվական և հաղորդակցական տեխնոլոգիաները կրթական համակարգում - Ավետիսյան, Ռազմելա
Применение новейших технологий даст возможность формированию интерактивной учебной среды взаимодополняющей информацией, выработает новые возможности самообразования и общения в учебном процессе, созданием презентаций и анимаций повысит уровень восприятия важнейших положений, выявит промежуточные теневые нюансы, привлечет с первого взгляда внимание студента к представлениям, и повысит, в конечном счете, результативность обучения. ИТТ существенно повышает результативность самообразования и дает возможность в случае необходимости предоставить учебный материал в виде презентации․ The use of new technologies will help to create an interactive learning environment by complementary information; will develop new opportunities for independent study and communication in the educational process; by creating animations and presentation will raise the level of understanding of important provisions; will find out the nuances in the shade, from the first sight will hold the student’s attention on hidden ideas and, thus, will raise the effectiveness of learning. ITT significantly increases the effectiveness of self-education and enables to give educational material in the form of presentation. Նոր տեխնոլոգիաների օգտագործումը հնարավորություն կտա ձևավորելու ինտերակտիվ կրթական միջավայր փոխլրացնող տեղեկատվությամμ, ուսումնական գործընթացում կմշակվի ինքնուսուցման և հաղորդակցման նոր հնարավորություններ, պրեզենտացիաների և անիմացիաների ստեղծումով կμարձրացվի հանգուցային կարևոր նշանակություն ունեցող դրույթների ընկալման մակարդակը, երևան կհանվեն ստվերի մեջ գտնվող նրμությունները, ուսանողի ուշադրությունը կհրավիրվի առաջին հայացքից քողարկված գաղափարների վրա ու կμարձրացվի ուսուցման արդյունավետությունը: ՏՀՏ-ի կիրառումն էապես μարձրացնում է ինքնակրթության արդյունավետությունը, հնարավորություն տալիս անհրաժեշտության դեպքում ուսումնասիրվող նյութը ցույց տալ շարժունակ տեսքով:
Keywords: Ինֆորմատիկա