Վիետի հակադարձ թեորեմի կիրառմամբ մի քանի խնդիրների լուծման ոչ ստանդարտ մեթոդը - Մանասյան, Վոլոդյա
В статье с помощью нестандартного метода решаются несколько задач с применением обратной теоремы Виета. Это обусловлено тем, что несмотря на то, что обратная теорема Виета имеет большое применение в школьном курсе математики, особенно при решении стандартных задач, иногда на различных математических олимпиадах встречаются нестандартные задачи, которые предлагали и предлагают в основном на различных математических олимпиадах, требующие новые подходы для их решения. The article comprises non-standard method that helps to solve some problems adopting Viet's inverse theorem.This is conditioned by the fact that though the Viet's inverse theorem is of great use in the school course of mathematics, especially in solving standard tasks, sometimes there are non-standard tasks that were and are given mainly at various mathematical competitions, requiring new approaches to their solution. Վիետի հակադարձ թեորեմի կիրառմամբ լուծվում է մի քանի խնդիրներ ոչ ստանդարտ մեթոդով: Այն պայմանավորված է նրանով, որ չնայած, որ Վիետի հակադարձ թեորեման ունի մեծ կիրառություններ մաթեմատիկայի դպրոցական դասընթացում, հատկապես ստանդարտ խնդիրների լուծման ժամանակ, այնուհանդերձ հանդիպում են ոչ ստանդարտ խնդիրներ, որոնք առաջարկվել են և առաջարկվում են հիմնականում տարբեր մաթեմատիկական օլիմպիադաների ժամանակ, որոնց լուծման համար պա-հանջվում են նոր մոտեցումներ:
Keywords: Մաթեմատիկա