Ստեփանակերտի կանաչապատման արդի վիճակը - Հակոբյան, Արմիդա
Создание и охрана озеленения города на сегодняшний день являются одним из основных элементов экологического мониторинга окружающей среды. В 2011 - 2014 гг. в Степанакерте было изучено современное состояние озеленения. Было выяснено, что в деле решения проблемы озеленения есть еще много недоделанных работ. Но, одновременно, необходимо отметить, что последние годы в этом направлении была проведена значительная работа. Рекомендуется учесть отмеченные в статье некоторые предложения. The creation and preservation of urban greening today is one of the main elements of environmental monitoring. The modern state of landscaping was explored in Stepanakert in 2011-2014. It was found out that there was still much unfinished work in the solution of the landscaping problem. But at the same time, it is necessary to point out that significant work has been done in this direction recently. It is advisable to take into account some recommendations identified in the article. Քաղաքի կանաչապատման ստեղծումը և պահպանումը այսօր հանդիսանում է շրջապատող միջավայրի էկոլոգիական մոնիտորինգի գլխավոր տարրերից մեկն է: 2011-14թթ. Ստեփանակերտում ուսումնասիրվել է կանաչապատման արդի վիճակը: Պարզվել է, որ կանաչապատման հիմնահարցը լուծելու գործում դեռ շատ անելիքներ կան: Միևնույն ժամանակ կարելի է նշել, որ վերջին տարիներին այդ ուղղությամբ տարվել են նշանակալից աշխատանքներ: Խորհուրդ ենք տալիս հաշվի առնել հոդվածում նշված որոշ առաջարկություններ:
Keywords: Ընդհանուր բուսաբանություն