Մարդու խառը թքի կենսաքիմիական փոփոխությունները՝ կախված բերանային խոռոչի հիգիենիկ վիճակից - Գրիգորյան, Ասնելդա
В работе представлены результаты анализа данных физико-химических показателей смешанной слюны (скорость слюноотделения, вязкоcть, микрокрисализация, Ph, гигиенический индекс) жителей города Степанакерта. Было выявлено, что у курящих гигиенический индекс выше нормы. This article presents the results of analysis of mixed saliva‟s physico-chemical parameters (salivation rate, viscosity, types of microcrystallisation, Ph, hygiene index) of Stepanakert‟s people. It was found that smokers hygienic index is higher the norm. Աշխատանքում ներկայացված են ք. Ստեփանակերտի բնակիչների խառը թքի ֆիզիկո-քիմիական անալիզի ցուցանիշների (թքարտադրության արագություն, մածուցիկություն, միկրոբյուրեղացում, Ph, հիգենիկ ինդեքս) արդյունքները: Բացահայտվել է, որ ծխողների մոտ հիգենիկ ինդեքսը նորմայից բարձր է:
Keywords: Կենսաքիմիա