Сопоставительное изучение временных отношений в современном русском и армянском языках - Эмма Вардумян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ռուսերենի և հայերենի ժամանակային իմաստների համակարգերը հիմնականում համընկնում են։ Այդ իմաստների արտահայտման ձևերը միատարր և միանման են գրական լեզվում, հատկապես պաշտոնական ոճում։ Խոսակցական լեզվում ժամանակային հարաբերությունների արտահայտման միջոցները բավական բազմազան ու խայտաբղետ են։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature