Նոր սերնդի չճանաչված պետություններում պետականաշինության տեսական ու կիրառական բնույթի ընդհանուր հարցադրումներ - Ղուլյան, Աշոտ
В статье представлены основные тенденции политологического осмысления процесса государственного строительства в непризнанных государствах нового поколения, в том числе и в Нагорно-Карабахской Республике. Отдельно рассматриваются объективные и субъективные факторы, оказывающие внешнее и внутреннее влияние на процесс становления новых непризнанных независимых государств. The article presents the main tendencies of interpretation of the process of state-building in unrecognized states of new generation including Nagorno Karabakh. The influence of external and internal, objective and subjective factors on the formation of newly independent unrecognized states are treated separately. Հոդվածում ներկայացվում են նոր սերնդի չճանաչված պետություններում, այդ թվում եւ Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետությունում պետական շինարարության ընթացքի քաղաքագիտական իմաստավորման տեսակետից կարեւոր առանձնահատկությունները: Առանձին քննվում են նորանկախ չճանաչված պետությունների կայացման վրա ներազդող արտաքին եւ ներքին, օբյեկտիվ եւ սուբյեկտիվ գործոնները:
Keywords: Քաղաքագիտություն