ԼՂՀ պետական շինարարության պատմական և քաղաքական նախադրյալները - Ղուլյան, Աշոտ
В статье представлены исторические и политические предпосылки, имевшие важное значение в период Карабахского движения и в процессе формирования системы государственного строительства НКР. Обосновывается мнение, что данные предпосылки являются не отдельными фактами, а проявлением исторически сформировавшихся национального уклада и ментальности, которые обусловили и сопровождали движение и весь последующий процесс государственного строительства. The article presents historical and political prerequisites which played an important role both during the Karabakh movement and further development of the state-building system of NKR. The main idea is that these prerequisites are not just separate facts but the Movement itself and the following state-building process are based on and guided by historically formed national Genesis and mentality. Հոդվածում ներկայացվում են պատմական եւ քաղաքական այն նախադրյալները, որոնք կարեւոր նշանակություն են ունեցել Ղարաբաղյան շարժման ծավալման եւ ԼՂՀ պետական շինարարության համակարգի ձեւավորման գործընթացում: Հիմնավորվում է այն տեսակետը, որ այդ նախադրյալներն ոչ թե առանձին փաստեր, այլ Շարժումն ու դրան հաջորդած պետականաշինարարության գործընթացը պայմանավորող եւ ուղղորդող ազգային կենսակերպի ու վարքի պատմականորեն ձեւավորված որակներ են:
Keywords: Քաղաքագիտություն