Հայ ժողովրդի ճակատագիրը Վարդգես Պետրոսյանի «Կրակե շապիկ» վեպում - Սողոմոնյան, Մելինե
Vardges Petrosyan played an undeniable role in the development of Armenian prose. The fate of his motherland, the pain of his native people, the parallel motherland-diaspora, concern for the preservation of the national image of the Armenian diaspora form the basis of Petrosyan's creative activity. The deeper we are immersed into V. Petrosyan‘s works the more we appreciate the author. The investigation shous that “Fire Shirt“ is a song that comes from his soul and heart. Հայ արձակի զարգացման համակարգում անփոխարինելի է Վ. Պետրոսյանի դերը: Վ. Պետրոսյանի ստեղծագործության հիմնական թեման հայրենիքի ճակատագիրն է, հայ ժողովրդի ցավը, հայրենիք-սփյուռք զուգահեռը: Հեղինակին մտահոգում է սփյուռքում հայի հայ մնալու և հայեցի դաստիարակվելու հարցը: Որքան գնում ենք դեպի Վ. Պետրոսյան գրողի ստեղծագործության խորքը, այնքան, ավելի ենք գնահատում հեղինակին: Ուսումնասիրություններից պարզվում է, որ հեղինակի «Կրակե շապիկ» երկը հոգու ու սրտի միջով անցած երկ է:
Keywords: Գրականագիտություն