Գաղափարի ընկալումը Աղասի Այվազյանի գեղագիտական աշխարհում - Լալայան, Անուշ
The article makes an attempt to summarize the questions of perception of aesthetic ideas of the world in the works of Agasi Ayvazyan. Conception of ideas is presented in the context of given historical period where social ideology, as well as economic and political orientations are reflected. Through Ayvazov‘s images an attempt is made to emphasize the progressive ideas of perception and reality in the acpect of introspection. Հոդվածում ներկայացված է Ա. Այվազյանի ստեղծագործությունների գեղագիտական համակարգում աշխարհի գեղագիտական գաղափարի ընկալման հարցերը: Գաղափարի ընկալումը դիտարկված է տվյալ պատմական ժամանակաշրջանի համատեքստում: Նույն այդ գաղափարը ներկայացված է ժամանակի գաղափարաբանության արտացոլման հեռադրույթով` ինչպես սոցիալական, այնպես էլ տնտեսական և քաղաքական կողմնորոշումներով: Հոդվածում փորձ է արված Այվազյանի կերպարների միջոցով ընդգծել առաջադեմ գաղափարները, ընկալման և իրողության ներհայեցողության ասպեկտում:
Keywords: Գրականագիտություն