Քննադատական մտածողության զարգացումը ինքնուրույն ընթերցանության դասաժամերին - Զաքարյան, Աիդա
Использование в учебном процессе методов развития критического мышления и навыков помогает учащимся младшей ступени обучения приобрести умение критически мыслить, с готовностью участвовать в решении сложных задач и делать выводы на самом высоком уровне, а также принимать активное участие в учебном процессе и сотрудничать со своими товарищами. В итоге учащиеся приобретают качества мыслящей, творческой и способной к активному обучению личности. Using the methods of developing critical thinking and skills during the educational process, students of primary education are capable to acquire skills of critical celebrating, participate in solving difficult tasks and make conclusions on the highest level, as well as actively participate in the educational process and cooperate with partners. As a result, students acquire the qualities of thinking, creative and capable of active learning personality. Դասավանդման ընթացքում կիրառելով քննադատական մտածողության զարգացմանը նպաստող մեթոդներ ու հնարներ` կարծում ենք, որ մեր փոքրահասակ սաներն էլ կարող են սովորել քննադատաբար մտածել, պատրաստակամորեն մասնակցել բարդ խնդիրների լուծում պահանջող առաջադրանքների կատարմանը և ընդունակ լինել դրսևորելու որոշումներ կայացնելու կարողության բարդ մակարդակ, լինելու իրենց ուսումնառության ակտիվ դերակատարները, համագործակցելու իրենց դասընկերների հետ: Աշակերտները դառնում են ակտիվ սովորող, մտածող և ստեղծագործող անհատներ:
Keywords: Հայոց լեզվի տարրական ուսուցման մեթոդիկա