Емкостные иммуносенсоры на основе структур электролит–изолятор–полупроводник - Гаспарян, Ф. В.; Симонян, В. В.; Гаспарян, Л. Ф.
Представлены результаты моделирования электрофизических характеристик емкостных иммуносенсоров многоразового использования на основе структуры электролит–диэлектрик–полупроводник (EIS). Электрофизические и геометрические данные о наиболее распространенных вирусах собраны и классифицированы с единой точки зрения. Представлены и проанализированы результаты теоретических расчетов емкости и емкостной чувствительности многоразовых EIS -иммуносенсоров на вирусы COVID-19. Ներկայացված են էլեկտրալիտ-դիէլեկտրիկ-կիսահաղորդչային (EIS) կառուցվածքի հիման վրա ստեղծվող բազմակի օգտագործման ունակային իմունոսենսորների էլեկտրաֆիզիկական բնութագրերի մոդելավորման արդյունքները։ Միասնական տեսանկյունից հավաքվել և դասակարգվել են ամենատարածված վիրուսների վերաբերյալ եղած էլեկտրաֆիզիկական և երկրաչափական տվյալները: Ներկայացված և վերլուծված են COVID-19 վիրուսի համար բազմակի օգտագործման EIS իմունոսենսորների ունակության և ունակային զգայնության տեսական հաշվարկների արդյունքները: The results of modeling the electrophysical characteristics of reusable capacitive immunosensors based on the electrolyte-dielectric-semiconductor (EIS) structure are presented. Electrophysical and geometrical data on the most common viruses are collected and classified from a unified point of view. The results of theoretical calculations of the capacitance and capacitive sensitivity of multiple use EIS immunosensors for COVID-19 viruses are presented and analyzed.
Keywords: Процессы и оборудование